Årets trädgårdskurs: Annorlunda men mer tid i trädgården

Pumpa i trädgårdsland

Det blev en annorlunda trädgårdskurs i år på grund av rådande omständigheter, men alla träffar genomfördes ändå i någon form. Vi såg till att hålla distansen genom att ha den mesta undervisningen utomhus. Några gånger använde vi Teams som lärplattform. Trädgårdsresan däremot, blev tyvärr inte av. Den brukar vara ett mycket uppskattat inslag. Istället blev det ett par extradagar i övningsträdgården.

Nu är det bara att ta nya tag och hoppas på mer normala förutsättningar nästa år, även om pandemin för alltid förändrat något hos oss alla. Men för odlare och trädgårdsintresserade borde det finnas alla möjligheter att utvecklas, kanske mer än någonsin. Jag tror att ”postpandemin” kommer att leda till att fler vill bli mer självförsörjande samtidigt som efterfrågan av lokalproducerade varor kommer öka ytterligare.

Vill du bli mer självförsörjande eller utveckla ditt trädgårdsintresse? Sök till vår trädgårdskurs! Den är på halvdistans vilket innebär 10 fysiska helgträffar i vår övningsträdgård på Överjärva gård i Solna samt eget projektarbete och uppgifter mellan träffarna. Kursstart är i februari.

Kursanmälan trädgårdskursen

,