OM OSS

Personbild man med keps

Per Ahlström

Biolog och gymnasielärare med intresse för odling, jorden och miljön

Jag är utbildad pedagog och biolog och har jobbat som gymnasielärare i många år. Sedan flera år tillbaka undervisar jag i naturvetenskapliga ämnen på Wargentinskolan i Östersund. En gång i månaden under odlingssäsongen åker jag till Stockholm för att leda och undervisa i trädgårdskursen.

Utöver att odla har jag också ett stort intresse för arkitektur, konst och design. Innan jag började som lärare gick jag Umeå konstskola under två år. På fritiden vill jag helst vara ute i naturen, gärna med en fågelkikare runt halsen.

Förutom den ekologiska trädgårdskursen, tar jag också uppdrag som föreläsare eller trädgårdsrådgivare och designer i mån av tid.

Kontakt

Webbplatsen är gjord av Krumbukt


Kurshistorik

Per Ahlström initierade trädgårdskursen i ekologisk odling på Alma folkhögskola i Stockholm. Ursprunget till kursen var en idé om att göra en praktisk utbildning i ekologisk trädgårdsodling riktad till dem som inte har möjlighet att ta ledigt för att studera på dagtid.

Idén utvecklades sedan tillsammans med Matthias Krauss, som är biodynamisk trädgårdsmästare.  Per Ahlström och Mattias Krauss genomförde trädgårdskursen i Alma folkhögskolas regi mellan 1997 och 2006 i Stockholmsområdet och från 2000 till 2006 även i Höör.

Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län driver numera kursen, men upplägg och innehåll är fortfarande detsamma. Hundratals deltagare har gått utbildningen sedan starten. Bland dem har några startat trädgårdsverksamheter direkt efter utbildningen eller gått vidare till högre studier inom trädgård och odling. De flesta som går kursen gör det främst för utveckla sitt eget odlingsintresse.