OM OSS


Blå blomma och  insekt

Trädgårdskurser och grön inspiration

Trädgårdskurser.se  kan du framför allt läsa om Studieförbundet Vuxenskolans trädgårdskurs, men också om vår egen trädgårdsverksamhet. Här finns även en trädgårdsblogg där vi berättar om vad som händer i trädgårdskursen , men också allmänt om trädgårdar, odlingar och grönsaker  i stort och smått.

Kontaktuppgifter

  • Per Ahlström, kursledare, lärare, föreläsare & trädgårdsdesigner
  • Telefon: 070-340 67 14 (endast kvällstid, efter kl 20)
  • Mejl: per.ahlstrom@folkbildning.net
  • Maria Ahlström, webbredaktör, fotograf & bloggare
  • Mejl: maria@krumbukt.nu

Du kan också fylla i kontaktformuläret på sidopanelen (på mobil längre ner på sidan). Har du synpunkter på sidan, vill medverka som gästbloggare eller göra ett länkbyte? Kontakta Maria Ahlström.

Sociala media

Per Ahlström – lärare

Personbild man med keps

Jag är utbildad pedagog och biolog och har jobbat som gymnasielärare i många år. Sedan flera år tillbaka undervisar jag i naturvetenskapliga ämnen på Wargentinskolan i Östersund. En gång i månaden under odlingssäsongen åker jag till Stockholm för att leda och undervisa i trädgårdskursen.

Det roligaste med att undervisa är kontakten med alla deltagare. De som jag har träffat genom trädgårdskurserna har haft alla möjliga bakgrunder och yrken. Det gemensamma är naturligtvis odlingsintresset, men anledningarna till att gå kursen har varit lite olika. De flesta vill få mer ut av sin trädgård eller kolonilott. En del går kursen för att sedan söka vidare till heltidsutbildningar. Några ser kursen som ett sätt att hitta en ny riktning i sitt liv.

​Förutom att odla har jag också ett stort intresse för arkitektur, konst och design. Innan jag började som lärare gick jag Umeå konstskola under två år. På fritiden vill jag helst vara ute i naturen, gärna med en fågelkikare runt halsen.

Maria Ahlström – webbredaktör

Jag jobbar med både innehåll och design, framför allt i utställningsform. Det är jag som har formulerat tradgardskurs.se i både ord och bild. Mina stora intressen är fotografering och matlagning, vilket märks framför allt i bloggen.

Förutom att vara webbredaktör här, administrerar jag Facebook-gruppen och Facebook-sidan.